Och receptet kommer här...
 
Degen
100 gram smör
5 dl mjölk
50 g. jäst
1 dl. socker
0,5 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
 
Fyllning
150 g. smör
1 dl socker
3 msk kanel
 
Topping
1 uppvispat ägg
pärlsocker
 
1. Ta fram smöret till fyllningen i en skål så det hinner mjukna innan det är dags att göra kanelfyllningen
2. Smält smöret till degen, häll i mjölken när smöret smält och värm tills blandningen blir fingervarm
3. Smula jästen och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt sedan resten av mjölkblandningen, socker och saltet och rör om.
4. Börja med att hälla i ungefär 12 dl mjöl och rör arbeta degen ordentligt. Arbeta ner mjöl till degen blir fast och låt jäsa 30 minuter.
5. Häll ner sockret och kanelen i det mjuka smöret, mosa med gaffel till det blir en jämn kräm. 
6. När degen är färdigjäst kavlas den ut, bred ut fyllningen och rulla antingen ihop till klassiska bullar eller gör kringlor av dem
7. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter under bakduk, sätt samtidigt på ugnen på 225 grader.
8. Knäck ägget och vispa upp det med en gaffel. Pensla på de färdigjästa bullarna och strö över pärlsocker.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka åtta minuter.
 
 
 

1 kommentarer

Anonym

15 Nov 2014 17:13

Helt underbara!

Kommentera

Publiceras ej